Blog

Fakta Mengenai Kentang McD Dengan KFC

Mesti ramai yang suka makan kentang Mcd atau kentang KFC ni, memang sedap dan menyelerakan!

Tapi tahukah anda, ada kajian yang dibuat untuk mengetahui perbezaan tentang bahan pengawet terhadap makanan segera ini!

Ada spekulasi yang mengatakan yang makanan segera milik McDonald ini dianggap susah terurai di dalam tubuh badan manusia, maka kajian ini pun dijalankan, kajian ini dilakukan pada tahun 2008 dengan meletakkan makanan tersebut dalam 2 bekas balang yang berbeze yakni meletakkan kentang goreng dari McDonald dan satu lagi kentang goreng dari Kfc.

Selepas 3 tahun, balang ini pun di buka dan hasilnya memang sangat memeranjatkan, lihat gambar di bawah..

Lihatlah hasilnya, sesetengah orang berpendapat yang kentang Mcd ni menggunakan bahan pengawet kerana masih utuh berbanding dengan kentang KFC. Namun di pihak lain ada yang berpendapat hal seperti ini terjadi kerana sistem pemprosesan di Mcdonalds lebih bersih sehingga bakteria tidak dapat menembusi dan bekembang di dalam makanan tersebut.

P/s: Jadi apa pendapat anda tentang isu ini?

Sumber dari – nizarazu.com

Hukum Menghisap Shisha

Shisha

Dewasa kini, ramai anak-anak muda yang suka mengisap shisha tidak kira lelaki atau perempuan, ini kerana untuk mendapatkan bekalan shisha tidaklah serumit dulu dan boleh dikatakan kebanyakkan restoran mamak yang beroperasi 24 jam menyediakan perkhidmatan untuk menghisap shisha ni..

Untuk yang tidak tahu, perkataan shisha berasal daripada bahasa arab iaitu sejenis waterpipe yang berperisa buah-buahan.. banyak perisa ada.. ekeke

Tapi tahukah korang apa hukum menghisap shisa ni?

Haa, ada orang pernah tanya kat Ustaz Azhar Idrus.. check it out~ Dipetik dari fanpage Koleksi Printscreen Ustaz Azhar Idrus

Sumber dari – nizarazu.com

Trend Fesyen Wanita Yang Dibenci Lelaki

Majoriti lelaki bukanlah sahabat terbaik untuk memberikan idea atau kritik tentang cara berpakaian.

Jika tidak percaya, tanyakan saja bagaimana penampilan Anda hari ini atau bagaimana kasut baru Anda menurut mereka.. Kami pastikan hampir semua menjawab “Ok!”, “Kasutmu bagus,” atau “Kasutmu aneh,” tetapi mereka tidak akan boleh memberi alasan kenapa memberi pendapat kasut Anda buruk.

Berbeza dengan sahabat wanita Anda, mereka selalu boleh memberi kritik dan idea yang bagus tentang penampilan Anda. Mereka boleh menjelaskan kenapa kasut ini sesuai untuk Anda, mana yang tidak sesuai, entah warnanya, model atau bahannya yang tidak ok dengan kulit Anda ,kerana itu kita lebih memilih sahabat wanita saat membeli berbagai fashion . Tetapi, lelaki tidak seburuk itu mengenai fashion. Mereka boleh mungkin tidak dapat menjawab panjang lebar ‘mengapa’ tetapi inilah trend fashion yang digilai wanita tetapi jelek di mata para lelaki.

1. Ugg

Kasut ini mirip dengan boot dan para lelaki membencinya kerana terlihat sangat berat dan tidak nyaman dipakai para wanita.

2. Sesuatu Dengan Warna Neon

Memakai gelang warna-warna neon masih dimaafkan, tetapi jika Anda memakai atasan atau bawahan warna neon, bagi para lelaki.,Anda benar-benar nampak seperti lampu berjalan.

3. Kacamata Hitam Besar

Memakainya akan membuat seseorang merasa bagai selebriti terkenal. Sayang ramai lelaki tak menyukainya entah dengan alasan apa. Mungkin.. keranana kacamata itu menyembunyikan mata Anda.

4. Jegging

Bentuknya mirip legging, hanya saja memiliki motif jeans. Bagi beberapa pria, wanita yang memakai jegging nampak aneh dan bodoh.

5. Seluar Harem

Tak semua wanita sesuai memakai seluar jenis ini, tetapi majoriti lelaki nyata juga tak menyukainya. Alasan mereka? Bentuknya membuat tubuh wanita nampak aneh.

6. Skinny Jeans

Ini agak mengejutkan, ternyata ramai lelaki yang tidak menyukai wanita yang memakai skinny jeans. Alasan mereka.. seluar ini memang bagus dipakai sesekali, tetapi jika dipakai terlalu sering, imajinasi mereka akan bentuk tubuh Anda menjadi loya kerana terlalu sering melihatnya tercetak sempurna pada skinny jeans.

7 . Gladiator Shoes

Alasan para lelaki membenci kasut ini cukup aneh: sulit memakainya dan buang-buang waktu. Hmm.. sepertinya para lelaki tidak tahu cara memakai gladiator

Pena.my